2.A a ITÁLIE 2012

Ve čtvrtek 10.9. jsme odjeli v 11.45 směr Řím. Cestou jsme projeli Německem a Rakouskem. Brzy ráno jsme se dostavili do Říma ...

a hned nás čekala prohlídka Kolosea. Poté následovalo Fórum Romanum a příjemný oběd v parku s výhledem na město. Uviděli jsme další krásy města - fontánu di Trévi, Španělské schody,... Noc jsme strávili v hotelu Arcadia.

Sobotní den jsme jeli z Říma do podpatku Itálie - Salenta. A čtvrtý den jsme odpočívali celý den u moře. Další den byl výlet po poloostrově Salento. Navštívili jsme starobylé Otranto, krasové jeskyně a nejjižnější bod Salenta. V úterý jsme si opět užívali u moře. 12. září jsme objevovali výrobu olivového oleje a mozzarely. Den poté byl nejzábavnějším, protože byly vlny větší než my a velice jsme si je užili. V pátek v 11 hodin byl odjezd z poloostrova do hlavního města Itálie - Říma. Během cesty jsme zastavili ve významném městě Lecce s pozůstatky římského amfiteátru a v Alberobellu s domy s kamennými kupolovými střechami ( tzv. Trulli).

V nočních hodinách jsme dojeli opět do hotelu Arcadia. Ráno jsme vyrazili do ulic a do nejmenšího státu na světě - Vatikánu. Prohlédli jsme si Vatikánská muzea, Sixtínskou kapli a chrám sv. Petra.

Také jsme se vydali k Andělskému hradu a Pantheonu. Ve 20 hodin jsme vyrazili z Říma do Prahy.

Celou cestu jsme si užili a společně jsme se rozloučili v poledne 16.9.

Napsala: Adéla Řežábková

Ohlasy účastníků:
Bylo to bezva! Velký vlny. Bylo to moc moc moc moc moc moc dobrý. Chci se tam vrátit.
Bylo to super. Bylo to úžasný! Chci zpět. Bylo to super! Nejsem bluma. Byla to sranda. Si, si, panini, opravdu nej zájezd Super MX! Škoda, že ty krásné časy skončily. Moře čisté jako bazén!! Móóóc dobrý to bylo, škoda, že už není! Nejlepší byly ty vlny! Bylo to skvělý, úžasný, suprový, nádherný nejlepší, nejhezčí...! Škoda, že už to skončilo, chci zpátky! Bylo to nej...! Bylo to super, krásné počasí a velké vlny...