Personifikace předmětů v primě B

Téma: 

V primě B jsme zkusili takovou hru - představte si své školní předměty jako osoby a ty osoby popište. Pobavte se s námi.
Veronika Valíková

BIOLOGIE

Je to nestvůra. Má zuby jako pták, křídla jako žába, nohy jako had a šupiny jako kůň.
Tělo má jako lev a hlavu jako tasemnice.Nohy má jako dva velké slimáky a prsty jako maličké hady.
Její oči jsou jako oči kaktusu a ocas má jako člověk.

Nestvůra jako lev, ale není to lev. To co má na hlavě vypadá jako pták, ale není to pták. Ocas vypadá jako had, ale není to had...

Půvabná mladá žena. Vlasy jsou dlouhé, s umně zapletenými kytičkami. Oči jsou modré a tak hluboké, že se v nich zračí celý svět. Je paní všeho tvorstva a proto slyší růst stromy a rostliny. Její šaty se vždy přizpůsobují počasí a rostlinám...

Je střední postavy s vlasy svázanými do culíku. Má jasné modré oči a delší krk. Rozumí si se zvířaty, na ruce jí sedí orel, u nohy stojí pes a kolem krku se jí vine had. Zná odpověď na vše, co se týče zvířat, rostlin, či jiných živočichů. Proto také působí velmi chytře a vznešeně.

Povahu má velmi nevyzpytatelnou. Z očí ji lezou prvoci, žahavci a jiná havěť. Nos připomíná houbu. Na zadech se ji skví velká hlemýždí ulita.Tělo s mnoha chapadly vlaje při každém zavátí větru, neboť je z jakési měkké poddajné hmoty.

Někdy se jí na kusy oděvu přilepí nějaký ploštěnec či pijavice nebo kobylka, kterou předtím patrně zkoumala.


HUDEBNÍ VÝCHOVA

Je krásná a vypadá jako slavíček, jelikož stále zpívá. Její vlasy jsou blond, oči modré jako oceány a pleť je bledá. Často nosí tričko, na kterém jsou noty. Kalhoty jsou černé a nosívá tenisky černobílé barvy.

Cele tělo je vlastně nota. Hlavičku má jako hlavičku a nožičku jako tělo. Nohy jsou noty spojené rámcem. Na hlavě sedí trumpeta.

Na hlave má sluchátka, je hlučný, metalový a je ho slyšet na 418,44 m.

Upravena pani, která umí hrát na klavír, na housle a další hudební nástroje. Náušnice má ve tvaru not.

Dáma spíše ze středověku. Hraje na flétnu a klavír a housle. Na bílých šatech má vyšité noty, klíče a hudební nástroje.

FYZIKA

Fyzika je stvůra z magnetů.Na výšku měří asi 6 km, na šířku asi 5 cm. Nosí s sebou velice dlouhý metr (asi 600m). Místo očí má kompasy. Stále se z ní sypou železné piliny, až je všude nepořádek.

Je to vysoká a velmi strohá žena. Je puntíčkářská a při chybě velmi tvrdá a nesmlouvavá. Má ostře řezané rysy a bodavý pohled. Je výbušná a síla jejího výbuchu se rovná síle 100000000000000000000 atomovek.

Fyzika má hlavu jako magnet s obličejem. Vlasy jsou vlastně olovnice. Její tělo je velká baňka a nohy jsou rolovací metry.

Místo nohou má zelektrizovaný igelit. Je oblečená do papírů s převody jednotek. Místo očí má magnety a pořád se zlobí, když se k sobě přitáhnou. Místo bot má kompasy.

Nosí šaty z různých závaží a vždy dbá na to, aby její culík nevybočoval z osy.


ANGLICKÝ JAZYK

Paní Angličtina je sestra Paní Španělštiny a ostatních z rodiny jazyků. Bydlí v čísle 12 na ciferníku který leží na Big Benu. Narodila se v moři a rozhodla se, že poplave a doplavala až do Anglie. Od té doby se mluví v Anglii jen anglicky.

Angličanka bydlící v ČR. Je oblečená do různých míst v Anglii.V ruce drží slovník a na kalhotách má napsané anglické fráze. Bohužel ji moc nevidíme, protože neustále odjíždí do Anglie, aby se ještě více vyzdobila obrázky z Anglie.

Pan Angličan je usměvavý chlapík s bílou pletí. Jeho rudé vlasy a zarostlá brada doplňuje bílou pleť a to z něj dělá čistokrevného Angličana.

Angličtina je vzrostle postavy. Oblečení má pořád stejné - noviny s anglickými nápisy. Místo bot nosí London Eye.


CHEMIE

Do třídy vešel pan Chemie. Na sobě má bílý pracovní plášť a bílé kalhoty. Hlavu zdobí polodlouhé černé kudrnaté vlasy a kulaté brýle.Za levým uchem vykukuje tužka.

Je obklopen a mlhou z kyseliny sírové v plynném skupenství.
Místo očí má dva krystaly a budí dojem, že ještě včera byl odlit ze slitiny mědi, cínu a stříbra. Když plivne, na zem dopadne jakási hmota mimozemského původu.


TĚLOCVIK

Do tělocvičny přišel pan Tělocvik. Je silné postavy a velkých svalů. Po obličeji mu stéká pot a na nohou se skví tenisky velké jako míč. V ruce svírá velkou činku.

Místo hlavy fotbalový míč, místo nosu florbalový míč.Tělo má jako trampolínu. Je velice malé postavy, ale velký silák.

Je vysoká, mladá a štíhlá, protože cvičí pět hodin denně. Vlasy má hnědé a oči také. Často nosí tričko s krátkým rukávem. A také nosívá kalhoty bílé barvy.

ZEMĚPIS

Je to globus s očima a pusou, co ze sebe chrlí souřadnice a kutálí se po třídě a koulí očima. Když někdo při písemce opisuje, přetáhne ho mapou.

Je složený z planet a hlavu má ve tvaru glóbusu, oči má jako dvě Slunce a jeho vlasy jsou ozářené hvězdami.

Zeměpis je mrzutá babka, která je sice zkušená, ale přísná, tvrdá a puntičkářská. Má většinou tričko s průměrem 200 000 km. Když mluví, tak to vypadá, jako kdyby s každým slovem vybuchlo jedno Slunce.

Je velmi, velmi nízký. Obličej připomíná tvar Velké Británie a vlasy vodopády. Tělo má jako Saturn. Celý je kostkovaný, jak na něm jsou poledníky a rovnoběžky. Nohy a ruce jsou ze srolovaných map.

Je to starý dědeček, který má místo hlavy glóbus. Jeho oči jsou jako vrstevnice které se pořád mění. Jeho úsměv je široký jako nejdelší řeka na světě.

Má zploštělou hlavu, nos o něco vyšší než 8000 m a rozhodně jí neříkejte, že má průměr 6378 km.

Je starý, ale pořád ještě plný života. Procestoval snad všechny země světa a tvrdí, že letěl i do vesmíru. Nosí indiánské mokasíny, na hlavě má mexický klobouk a místo kalhot skotskou sukni

NÁBOŽENSKÁ NAUKA

Pan Náboženství má velice dobré srdce a je milý. Když někoho něco bolí, vždy pomůže. Většinou chodí v bílém rouchu s bílou šerpou.

Do třídy vešlo Nábožko. Je to mnich (kapucín). Nosí hnědé šaty s kapucí, převázané bílým provázkem.Na krku mu visí dřevěný kříž. Má hnědé černé vlasy. Používá výrazy: Chytrý jako Šalamoun, Nemocný jako Lazar, Benjamin rodiny apod. Je milý a hodný.

Je to nejmilejší pán.Vypráví poučné příběhy a nikdy nezvýšií hlas. Je vždy upravený a pomáhá všem, kteří to potřebují, a stojí za nimi i v nejhorších chvílích.

DĚJEPIS

Do třídy vešel pan Dějepis. Jinak se jmenuje Adam. Učí nejlepší předmět na světě, protože nemáme, co si zapisovat. Chodí nahý a má světlé vlasy. Celý rok nám vypráví, jak ho stvořil Bůh.

Dějepis je plesnivý stařík, nejspíš z osmého století. Na hlavě má už nejméně sedm století plešku, ale přesto je dost chytrý.

Je to mumie, co pořád říká, že za jejího mládí byli žáci pilnější. Neustále vypouští nějaké letopočty, které jsou ostatním úplně ukradené.

Má tělo jako mapu a je oblečený jako pravěký lovec a nosí na sobě městské hradby.

Dějepis se špatně popisuje, protože je rozdělený na miliardy a i biliardy malých částeček. Každá částečka se pohybuje v jednom uplynulém dni. Do třídy přichází vždy mikroskopický velitel částeček, který dostává informace od jiných částeček. Potom z nich učí žáky.

Žije od pradávna v budoucnosti. Na hlavě nosí data, kulomet i pazourek.

MATEMATIKA

Je velmi vysoká, neboť se na ni musí vejít mnoho věcí. Jako oči jí slouží dvě krychličky, ve kterých je zapíchnuté kružítko. Nos již na dálku připomíná trojúhelník bez rysky. Ústa jsou roztažená do širokého úsměvu z úhloměrů. Tělo je vystavěné z pravítek. Ruce se skládají ( a to doslova) ze skládacích metrů. Pohybuje se pomocí vystřižených kružnic.

Na sobě nosí sešity. Místo čepice má podložku. V ruce má vždycky pravítko.Vypadá bohatě.

Je chytrá a to i na pohled. Má malé kulaté brýle, z pod kterých ji koukají bystré oči ve tvaru nuly.

Je ještě zákeřnější než Fyzika. Na obličeji má nos ve tvaru osmičky a ústa jako mínus.V očích jí přejíždí čísla a je velice vyzáblá v obličeji. Po celém těle má tetování z čísly. Je sice zákeřná, ale milá.

Na hlavě místo klobouku nosí většinou trojúhelník. Obličej se podobá spíše kalkulačce než obličeji. Vlasy má bílé a v barvě dřeva, jako pravítka. Vlastně to pravítka jsou. Její postava je zakulacená. Má větší bříško, to je asi jako úhloměr. Nohy ve tvaru kružítka, jedna nožka dole bodající a druhá kreslící.

Je těžká, bohatá, nelidská, ma křídy místo prstů a hlavu má vet varu 0.

Matematika je obrazec z čísel. Ruce má jako dvě jedničky, které visí na nulovém těle a to tělo drží nad zemí dvě dvojky a místo hlavy má pětku.

Je to mladá žena se různobarevnými vlasy, modrozelenýma očima. Nosí černé dlouhé šaty, na kterých jsou našitá pravítka. Na hlavě má bílý klobouk, na kterém sídlí kružítko, úhloměr, několik propisek a pravítko. Na krku má náhrdelník z číslic.

Na hlavě má kružítko.Nosí kostkovanou košili, lyžuje na 50-ti centimetrových pravítkách, místo bot úhloměry. Je velké postavy.


Její červené vlasy hází tak oslnivou zář, že byste z toho oslepli.
Oči jako kružnice, nos jako pravoúhlý trojúhelník. Je plný množin a čísel.
Příliš se neusmívá také proto, že má pusu jako úsečku.

ČEŠTINA

Do třídy vešel pan Český jazyk. Je malý a tlustý. Obvykle nosí šedé sako a modrou kravatu. Má holou hlavu a knírek s natočenými konci. Mile se usmívá modrýma očima.

Slečna Čeština je vysoká. Nosí brýle a většinou i dlouhé, splývavé šaty. V ruce obvykle drží několik knížek, které občas kvůli své nešikovnosti sbírá po schodech. Když jde, vypadá to, jako by se hodně vznášela, a když předčítá své oblíbené básně, každý se vžije do jejího světa.

Zdvořilá paní. Na svém kulatém kloboučku má barevná písmenka.

Stará hodná babička. Mluví krásnou spisovnou češtinou. Je hubená a nosí dobové oblečení.

Stará paní, která má místo hlavy slovník spisovné češtiny. Z dlouhého zobanu, který jí vyčnívá zpod slovníku, sype jednu poučku za druhou a nikdy si nedá pokoj se slovními druhy a koncovkami. Její pravá ruka je sloh a levá literatura. Pravá ruka je zábavná a plná fantazie. Okolo veselého fialovo-žlutého sešitu létají malé raketky a šplouchá tam moře...

Paní čeština je srostlostí tří žen.
První žena je paní literatura. Má krásné vlnité vlasy po ramena. Z úst ji vycházejí jen básně a všechna literatura. Její vrásky jsou psané věty.

Druhá hlava je paní sloh. Má v batohu vždy deset sešitů a vybavený penál, aby se náhodou nestalo, že nebude mít čím psát. Nosí místo prstenů gumy a na uších jí visí ořezávátko a bombička do pera.

Třetí hlava je paní Jazyk. Tato paní je velice upovídaná, ale mluví jen spisovně. Když se setká s nějakým dítětem, hned ho učí jazykolamy. Často chodí v pestrých barvách.

FRANCOUZSKÝ JAZYK

Francouzština je menší postavy, ale štíhlá. Má blonďaté vlasy. Oči má tmavě zelené, nosí červený šátek kolem krku, bílé svetry a dlouhé hnědé sukně. Mluví francouzsky, ale všichni jí rozumějí. Chodí s knihou v ruce, kterou si ve volném čase čte.

Francouzština je vysoká a velice štíhlá žena. Má hnědé oči a nos zahnutý směrem nahoru. Nosí dlouhý černý kabát a kulatý baret. Vždy překypuje nadměrnou elegancí.

OBČANSKÁ VÝCHOVA

Do třídy vešla paní Občanská výchova. Její tělo je složeno z různobarevných papírů, práv a názorů. Je vtipná a milá.

VÝTVARNÁ VÝCHOVA

Je vysoká a štíhlá. Má klobouk z krepového papíru a na něm paletu s mnoha barvami. Její vlasy jsou jako štětiny štětce, rovné a černé.

Místo hlavy má paletu a na ní místo očí (má jich tolik jako existuje barev) barevné skvrny od štětce. Místo vlasů má štětiny od štětce a místo nohou má štětce.
Je oblečená do nejhezčí kresby Pabla Picassa.

Je strakatá a má ráda barvy a štětce. Nosí klobouky z krepáku. Nerada křičí.
Nemá ráda testy. Má rada tvrdé papíry.

Je velmi hodná a pracovitá. Její vlasy jsou hnědé a dlouhé a často si je učeše do culíku. Když se na vás podívá, myslíte si, že se na vás dívá štěňátko svýma hnědýma očima. Často na sobě nosí bílé tričko, které je pošpiněné barvami, a s sebou si nosívá paletu, štětec a barvičky.

Je vysoká, usměvavá a štíhlá. Má dlouhé hnědé vlasy, modrozelené oči a protáhlý obličej. Na sobě nosí šaty zářící všemi barvami. Nemá žádné prsteny, náramky, náhrdelníky ani brýle, ale má velmi kreativní mysl.

Nosí klobouk pod kterým se skrývají štětcovité vlasy z chlupů sloního ocasu. Tělo nemá, jen triko pobarvené temperovými barvami a různými jinými barvami. Nohy jsou vlastně pásky, které vyrobila už praprapraprababička a dědí se z generace na generaci. Někteří se holt narodí už takhle.

Je to obraz, který se pohybuje pomocí malých nožiček. Má na rámu štětec a paletu. Je malá, ale přísná.