XVII. SPOLEČENSKÝ VEČER AG

Společenská akce a zároveň prostor pro setkání studentů s profesory a rodiči v prostředí a náladě značně neformální- to je tradiční Společenský večer naší školy, jež letos proběhl již po sedmnácté. Úsilí obou septim vyústilo po několika měsících ve velmi příjemný večer s nádechem elegance a jemnou příchutí historie, kterou způsobilo zvolené téma první republiky. Co se oproti předchozím ročníkům změnilo, bylo především místo konání- poprvé se totiž akce uskutečnila v KD Ládví.

Náš Společenský večer zahájil srdečným projevem sám tatíček Masaryk v podání Ondry Bernovského a po jeho úvodu se slova ujali moderátoři Hugo Kafka a Honza Parolek, kteří nás pak provázeli celým večerem. Uši přítomných dam a pánů potěšila recitace básní českých autorů a poté již nic nebránilo vrhnutí se do víru tance. Inspirací všem tancujícím bylo předtančení v podání septimy A, která svým elegantním waltzem všem dokázala, že se vskutku nacházejí na prvorepublikovém večírku. O něco později se představila také septima B a to s fascinujícím swingem, při kterém se u některých figur celému publiku tajil dech.

Za zmínku stojí samozřejmě i doprovodný program, který probíhal v postranní místnosti. Poskytoval znaveným tanečníkům lahodné občerstvení a ostatním možnost vyfotit se či se nechat nakreslit, přispět drobnou mincí na Zilvara z chudobince nebo třeba zkusit své štěstí v hazardních hrách.
V hlavním sále kromě volného tance proběhla také tradiční dražba a naopak netradiční taneční soutěž, které se zúčastnili páry studentské, rodičovské a dokonce i profesorské. Po ukončení hraní živé kapely přišla na řadu obvyklá uvolněnější zábava a možnost trochu si trsnout na moderní hudbu.

Domů jsme my, organizátoři, odcházeli unavení, vyčerpaní, ale opravdu spokojení s tím, že prakticky vše vyšlo tak jak mělo a že to máme konečně celé za sebou. Děkujeme všem spolužákům, kteří přišli; profesorům, kteří trpěli naší především duševní nepřítomnost na hodinách a také rodičům, jejichž podpora byla mnohdy nezbytná.

Kateřina Suchánková, VII.B