Fyzikální výlet sekundy B do Plzně 30. září 2010

Sraz jsme měli v 8:40 v metru na Zličíně. Do Plzně jsme vyrazili žlutým autobusem StudentAgency. V autobuse jsme se dívali na Přátelé. Také jsme dostali horkou čokoládu a sluchátka. Cesta trvala asi hodinu...

Hlavní částí našeho Plzeňského programui byla návštěva muzea Techmania. V povinné fyzikální části jsme dostali 8 úkolů. Měli jsme prozkoumat velice zajímavé jevy. Vyzkoušeli jsme například, co se stane, když k televizi přiložíme silný magnet. Všechno jsme zapisovali do dotazníků, které jsme nakonec vyhodnotili. Dále jsme měli v Techmanii ještě volno k prohlídce podle vlastního uvážení. Bylo zde především plno elektrických věcí a nový program Top Secret, který se nám velice líbil. Po stranách byly především fyzikální stroje. Byla zde i možnost se občerstvit. Nejatraktivnější byla však Entropa. Entropa je soubor obrysů zemí, ve kterých jsou věci, které tu zemi vystihují. Celý program byl vynikající.

Po návštěvě Techmanie jsme jeli trolejbusem do centra. Trolejbusy byly dobré. Nejpepší bylo cvakání lístků. To v Praze nemáme. Naštěstí! Poblíž náměstí jsme se naobědvali v restauraci a pak v historickém centru hráli poznávací hru Plzní krok za krokem s deseti úkoly.

Asi okolo 16 hodiny jsme vyrazili zpátky do Prahy. Cestou zpět jsme se ještě procvičili v matematice a výlet šťastně ukončili.

kolektiv autorů ze 2.B