OKOŘ 8. 9. 2007

Zvlněný cyklovýlet za humna

Milí přátelé bicyklů!
Prázdniny byly jako obvykle bezvadné, ale opět poněkud krátké, že? Což takhle si je trochu prodloužit příjemnou provětrávací vyjížďkou na sever? České dráhy nám vypravily speciální cyklovlak tímto směrem - to nelze nevyužít!

Osobitá silueta hradu Okoře je známá, blízký starobylý poutní kostelík sv. Vavřince už asi méně. A což teprve druhohorní mořský ostrov - ten by tu opravdu sotvakdo čekal! Možná někdo dokonce najde na odkrytém břehu zkamenělou mušli ... Obědvat budeme na jiném podobném pahorku, kde si vyzkouší zručnost terénní jezdci. Také nějaké silniční sjízdky jsou na trase, aby si všichni přišli na své. A najdou-li se zájemci, může být cestou i luční či lesní hříčka.

Tak se dej se zlákat ! A pozvi i přátele - akce je otevřená !

Odjezd : 9,03 z Masar.nádr. do Tuchoměřic (příj. 10,06); sraz 8,30 u pokladen;
POZOR: v případě trvající výluky sraz 8,35 u metra C Vltavská, odj. 9,09 z nádr. Prahy-Bubny (bude známo do ČT 6/9 - sledujte Občasnou nástěnku, nebo si zavolejte o info)

Trasa : Tuchoměřice (jezuitská rezidence) - sv.Vavřinec (poutní kostelík v polích) - Číčovický kamýk (bývalý ostrov v moři - zkameněliny) - Okoř (zříc.hradu) - pahorek u Velkých Přílep (oběd) - Přední Kopanina (románský kostel) - Divoká Šárka - metro Dejvická ; celkem asi 35 km, většinou silnice a cesty; trasu lze zkrátit i prodloužit
Návrat : kolem 18.hodiny k metru

S sebou : vybavené a promazané kolo + náhradní duše, přílba (do 18 let povinná), pláštěnka, jídlo +pití na celý den (mj. něco na opečení - s ohněm se počítá), leg.MHD
Cena : 60 Kč (cesta vlakem s kolem + účastnický příspěvek)

Dotazy, přihlášky (ústní) : prof. Lauschmann, kabinet 410, tel. 251811478 večer, 776153793,
e-mail: 211.cz@centrum.cz

Tempo rozumné, cíle lákavé, společnost vybraná - co si přát víc?

Zvací dopis:


Po kliknutí se obrázek zvětší.