Nové Město na Moravě 2-4/3/2007 - víkend na Vysočině

Motto Něco pro tělo, něco pro duši aneb Trochu do těla, trochu přes duši
se naplnilo velmi příjemně po obou stránkách. Účast 15 prima osob (hlavně z AG - i bývalí žáci).

Páteční večerní program s novoměstskou evangelickou mládeží byl díky nápadité přípravě faráře Zdeňka Šorma veselý i podnětný. (Představovací hříčka, písničky, rozhovory na téma těšit se.)
Sobota byla věnována výletu na Paseckou skálu. Ráno zavládla zima nečekaným mocným sněhupadem, takže celý den proběhl opravdu v bílém zimním ladění. Přes poledne k obědovému ohýnku vysvitlo slunce na modrém nebi a odpoledne se nejprve zatáhlo, načež spustil téměř zničující liják (zprvu s krupkami).To už byla naštěstí většina výpravy doma a jen 6 nenasytných, které zlákala ještě Pohledecká skála, bylo důkladně až totálně prokropeno. (Ale ta skála stála za to - došlo i na špagát, a ty sněhové kotrmelce potom byly také milé, a vůbec celé se to povidlo.)
Večer byl ve znamení jídla, sušení a různých zábav. Např. nevinná Střílečka způsobila záchvat smíchu u dvou osob rozhodně ne mladického věku a dočkala se reprízy i v nedělním vlaku domů. Také jsme věnovali 2 hodinky kompletaci a slepování zpěvníků z kostela. Stejně jako v pátek skončil večer čtením na dobrou noc. Škoda jen stálého deště, který zakryl úplné zatmění Měsíce.
Neděle pak utekla rychle. Po bohoslužbách jsme si zašli na náměstí s kostelem a zámkem a někteří ještě navštívili vrch U tří křížů. Sněženky a jiní poslové jara byli spíše vzácností, přestože včerejší sníh už zase slezl. Před samotným odjezdem jsme stačili ještě vyslechnout zajímavé osudy našeho kostela a jeho zvonů a také žádný žebřík ve věži nezůstal námi nepoužitý.
Tak tedy díky všem za milou spoluúčast a zase někdy na viděnou! Zdeněk Lauschmann