Výlet 2.B do Zadní Třebaně 27. - 28. 6. 2006

V posledních dnech školního roku se naše třída vydala na dvoudenní školní výlet.

Vlakem v 8:15 z hlavního nádraží jsme dojeli do Berouna. Pak jsme šli na Tetín, kde se nás ujala velmi milá paní a ukázala nám zdejší kostel sv. Ludmily a kostel sv. Kateřiny Alexandrijské. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavého z místních pověstí. Spoustu zábavy jsme si užili s veselým psíkem a zažabincovaným rybníkem.
Po obědě z vlastních zásob jsme vyrazili ke Koněpruským jeskyním. Až na jedno roztrhnutí skupiny a následné zmatky jsme se přes Toblolku do jeskyň dostali v pořádku. Zasloužený odpočinek, dobrou zmrzlinu a příjemný chládek jeskyň jsme si po náročné cestě v parnu jistě zasloužili.
Po zajímavé prohlídce stalaktitů, stalagmitů a stalagnátů jsme vyšli na závěrečnou část cesty. Do Srbska nám zbývalo 8 km cesty. Při povídání s kamarády nám cesta rychle uběhla a než jsme se nadáli, stanuli jsme na zastávce v Srbsku. Pak už jen dvě stanice vlakem a několik metrů pěšky a dorazili jsme do kempu.
Postarší správce nám rozdal klíčky od chatek a my jsme se šli zabydlet. Po večeři v country hospodě jsme měli volno. Profesorky šly poté, co nám sdělily, že je večerka (22:00), spát. My jsme se rozdělili, někdo zamířil do řeky, někdo k magicům. Většina šla hrát fotbal. Poté, co nás jeden pán z hřiště vypudil, jsme se vydali každý do své chatky.
Ráno byl budíček v 7:45 a v 8:15 se podávala snídaně. Po snídani jsme svlékli povlečení z postelí a měli jsme volno. V 10 hodin nás vyfotil fotograf z MF DNES a Šárka vyhlásila svou soutěž. Odevzdali jsme klíčky a zamířili na nádraží. Tam nám Johana, Verča a Šárka zazpívaly písničku o Zadní Třebani. Z vlaku někdo vystoupil na Smíchovském nádraží a někdo na hlavním nádraží.

Kateřina Suchánková (sekunda B)


Berounka

Holky

Kluci

Konepruske_jeskyne_01

Konepruske_jeskyne_02

odpocinek

prohlidka_Tetina

U_Tetina

Zadni_Treban