Nově tiskové řešení ve škole

Představujeme nové kopírovací a tiskové řešení školy, založené na dvou robustních tiskárnách OCE 3145 a kartovém systému SafeQ.

Řešení umožňuje učitelům i studentům školy snazší přístup k levnému a kvalitnímu tisku a kopírování. Cena je stanovena na 1 Kč za potištěnou stranu papíru.

Zařízení jsou umístěna v přízemí a ve 4. patře školy. Obě kopírky/tiskárny umožňují duplexní černobílý tisk v rozlišení 600DPI, na formáty papíru A4 až A3. Tiskárna v přízemí ještě umožňuje černobílé scanování. Pro tisk i kopírování na nich je potřeba použít novou bezkontaktní identifikační kartu. Karty vydává sekretářka školy paní Rohovcová, u které je zároveň možné nachat si nabít kartu na určitý kredit. Držitelům starších kopírovacích karet Copia bude kredit přepsán ze staré karty na novou.

Chceme-li zařízení využít ke kopírování, je třeba se nejprve přiložením karty ke snímači přihlásit. Po ověření výšky zbývajícího kreditu se kopírka odblokuje a je připravena k činnosti. Pomocí ovládacího panelu nastavíme parametry úlohy a kopírujeme. Na závěr se nezapomeneme odhlásit opětovným přiložením karty ke snímači.

Chceme-li zařízení využít k tisku, pošleme úlohu na tiskárnu nazvanou OCE. Úloha je přijata k tisku, ale čeká na tiskovém serveru do chvíle, kdy přijdeme k libovolnému z obou zařízení. V okamžiku, kdy se přihlásíme přiložením karty, je úloha vyvolána k tisku a směrována k nám. Pořadí vyzvednávání vytištěných úloh může být zcela jiné, než pořadí jejich zadávání.

Pro případ scanování na kopírce v přízemí je potřeba se kartou přihlásit jako v případě kopírování, pak na displeji kopírky zvolit scanování. Oscanovaný dokument se objeví ve zvoleném formátu na serveru ve složce public/scan. Scanování není nijak zpoplatněno, ale k jeho použití je třeba mít na kartě nenulovou částku k odblokování zařízení.

V případě problémů kontaktujte správce tiskáren, ing. Horu či pana profesoru Šilhu.